© 1999 Startpagina-Namibië  KvK-nr 27318970                                             Laatst bijgewerkt op 24 oktober 2016

 

De Website van Namibië-Expert Edgar Peijnenborgh

Algemeen.
Bezienswaardigheden.
Gezondheid.
Reisorganisatie.
Auto huren.
Boeken over Namibië.
Campsites en Lodges.
GPS-kaarten en CD.
Links.
Contact.
 Startpagina Namibie

Sinds 1999

Hieronder staat een aantal boeken die betrekking hebben op Namibië. Door mijn contacten met de auteurs kan ik deze boeken voor de laagste prijs aanbieden. De boeken van Ton van der Lee kunnen direct bij mij besteld worden. Indien u een ander boek besteld, laat dan even weten dat u dat via mijn website gedaan heeft.

 

Van de Kalahari tot de Namib, door Edgar Peijnenborgh (uitgeverij Gigaboek)

In een gehucht in de Namib-woestijn ontmoette ik ooit een man die 24 jaar eerder met vakantie naar Namibië was gegaan, en nooit meer was weggegaan.

Want ja, je kunt niet alleen verliefd worden op een mens, maar ook op een land.

En dat is duidelijk het geval met Edgar Peijnenborgh, de schrijver van dit boek. Hij is verliefd geworden op Namibië, dat prachtige land van bergen en vlaktes, van fascinerende mensen en ongerepte natuur, van hete woestijnen en barre kusten, waar de koude zee op de verlaten stranden beukt.  

 

 

Boeken over Namibië

In dit boek, ‘Van de Kalahari tot de Namib’, doet hij verslag van zijn eerste kennismaking met Namibië, een uitgebreide reis die hij per auto met twee vrienden maakte door Namibië en Botswana. Hij beschrijft zijn liefde voor de mensen, de natuur en het land, en maakt merkwaardige avonturen mee, waar hij met veel humor over vertelt.  Ton van der Lee

 

Prijs: € 12,50 (incl. verzendkosten)

Bestellen: klik hier

 

Solitaire, door Ton van der Lee (uitgeverij Prometheus)

Na een reis door Zuid-Afrika komt Ton uiteindelijk in de woestijn van Namibië (Namib) terecht. Het prachtige landschap, de uitgestrektheid en eenzaamheid openen zijn hart. Liefde op het eerste gezicht, een liefde die hem er toe brengt om ruim een jaar in een rivierbedding vol slangen en schorpioenen te bivak-keren in de buurt van Solitaire; niet meer dan een benzinepomp waar zo af en toe een toerist voorbijkomt om - op weg naar Sossusvlei of Walvisbaai - zijn tank vol te gooien.

 

 

Het is een bewuste keuze.

Een toeristische lodge of farmhouse zijn niet aan Ton besteed. In de woestijn is hij in zijn element en voelt hij zich een met de natuur en het hete klimaat. Navraag bij Moose (de eigenaar van de benzinepomp) leert, dat er geen regelgeving is voor wildkamperen en dus wettelijk niet verboden is. Dit eerste contact met Moose zal uiteindelijk tot een hechte vriendschap leiden. Een vriendschap die stand houdt als Ton het initiatief neemt om een restaurant te gaan beginnen die een stroom van toeristen teweegbrengt en het startsein is van de vercommercialisering van Solitaire. Dit boek is een must voor iedereen die bij een reis door Namibië van plan is om een bezoek aan Solitaire te brengen. Door de boeiende schrijfstijl heb ik het in 1 keer uitgelezen (op de veranda van Solitaire).

 

Prijs: € 14,75 (incl. verzendkosten)

Bestellen: klik hier

 

Voor andere boeken, zie Boeken deel 2.

 

“Heeft u ook een boek geschreven over Namibië?, laat het me dan weten. Ik beoordeel uw boek en plaats het mogelijk op deze website!”